4 Eylül 2009 Cuma

Boşa çalınan korna tipleri

Boşa çalınan kornaların kornaların bir listesini yapalım. Bakalım siz de boşa korna çalıyor musunuz?


Kuralsızlık kornası
Diğer sürücüleri trafik kurallarını çiğnemeye zorlamak için çalınır. Örneğin gece geç saatlerde önünde kırmızı ışıkta durmuş sürücüye "Yürüsene lan, yol boş işte!" anlamında çalınır.

Sabırsızlık kornası
Kırmızının sönüşüyle aynı anda, yeşil daha yanmadan "Yürüsene lan, kırmızı söndü işte!" anlamında çalınır. Hatta bu tür sürücülerin, önlerinde hiç araç olmamasına rağmen -yani inanması güç ama kendilerine- korna çaldıkları görülmüştür.

Israrcılık kornası
Taksi ve dolmuş gibi ticari araç sürücülerinin alışkanlığı olan bu korna çeşidi, müşterilere yoldan geçtiğini haber vermek ve zaten haberi olup başka bir şey için kaldırımda duran insanlara binmeleri konusunda ısrar etmek amacıyla çalınır.

Yayasavar korna
Karşıdan karşıya geçen ya da buna niyetlenen yayalara, yol vermeyeceğini bildirmek için çalınan kornadır. Bunun, yayalara yol veren araç sürücülerine korna çalmak gibi bir alt türü bulunmaktadır.

Ceza kornası
Bilinçli ya da bilinçsiz olarak hata yapmış sürücüler, tehlike geçtikten 5-10 saniye daha aralıksız kornaya maruz bırakılarak cezalandırılır.

2 yorum:

Bodrum Bakery dedi ki...

bi de apartmanın önüne gelip evdeki birilerine dışarı çıkmalarını haber vermek için çalınan kornalar var. emin olamadım burdaki çeşitlerden birine giriyor mu...
hangi evden kimi çağırdığı anlaşılmadığı taktirde çok uznu bir süreç olup insanı canından bezdirebiliyor.

Adsız dedi ki...

Geç farketmişim bloğunuzu ya da tüm çabalarınızı. Yüreten tebrik ederim.Sosyal medyada göremedim, aktif olduğunuz bir platform varsa desteklemek isterim.