21 Eylül 2007 Cuma

Olur mu? Bizce olur.
Bir mayıs akşamı… Güneş batıyor yavaş yavaş. Altunizade’den köprü yoluna giriyoruz motosikletle. Tatlı tatlı viraja yatmışız motorla. Arkadan “Daaat! Daaat! Daaat!” diye bir korna sesi. İşte onlardan biri daha… Önüne çıkan her şeye öfkelenen ve korna çalan biri daha… 5 saniye sonra köprü trafiğine takılıp en az yarım saat bekleyecek ama yine de “önüne çıktığımız için” bize öfkeli. Hemen iyice viraj içine girip yol veriyorum çünkü benim ve arkadaki yolcumun güvenliği her şeyden önemli. Ama “Yeter!” diyorum içimden, “Buna bir dur demek lazım!” Emre arkadan bir şeyler söyleniyor. Kasklarımız yüzünden duyamıyoruz birbirimizi. Sonra öğreniyorum ki Emre, “Kornasız bir dünya istiyorum yaaa!” diyormuş.

Bize korna çalan araç sürücüsünden yaklaşık 40 dakika önce :) karşıya geçtikten sonra, boğaza karşı oturup düşünüyoruz: Bu şehri bu gürültüden, bu kabalıktan, bu zorbalıktan kurtarabilir miyiz? Emin olamıyoruz ama bir karar veriyoruz: En azından deneyeceğiz.

Sonraki günlerde, bu boşa korna çalma alışkanlığının ne kadar vahim bir hale gelmiş olduğunu fark ediyoruz dehşetle. Trafik ışıklarının önünde durup insanları izliyoruz. Kırmızı söner sönmez küfür ederek korna çalan ticari araç sürücüleri, karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaları “kornayla savan” bayan şöförler… Trafik sıkışıklığını kornaya basarak çözmeye çalışan yüzlerce, binlerce insan… İnanılmaz manzaralar… İnanamıyoruz. Dayanılmaz bir gürültü… Ama dayanıyoruz. Çünkü inanamamak gibi bir şey değil duyamamak. :) Peki, gerçekten dayanılmaz olsa da dayanmak zorunda mıyız? Dayanmak zorundaysak, ne için dayanmak zorundayız? Kim istiyor bunu?

İşimizin ne kadar zor olduğunu fark ediyoruz ve derdimizi bir kampanyaya dönüştürmeye karar veriyoruz. Önce bir blog, sonra bir web sitesi, destek bulabilirsek basın ilanları ve hatta reklam filmleri… Olur mu? Bizce olur. Olmaya başladı bile.

Bize destek olun. Çünkü belediye otobüsüyle ya da özel araçlarımızla trafikte saatler geçiriyoruz hepimiz. Çünkü korna duydukça geriliyor, korna çaldıkça deliriyoruz. Trafik de daha iyiye gitmiyor, kırmızı yeşile dönmüyor korna çaldıkça. Boşa çalıyorlar.

Web sitemizi ziyaret ederek, imza atarak, bize bir öneri göndererek ya da en azından bundan sonra boşa korna çalmadan önce bir kere daha düşünerek bize destek olabilirsiniz. Ama buraya kadar okuduysanız, boşa korna çalmamaktan öteye gideceğinize ve ilk hedefimiz olan 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmamız konusunda duyarlı olacağınıza inanıyoruz!

Haydi! http://www.bosakornacalma.com/