23 Kasım 2007 Cuma

Dekanı korna çıldırttı!

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Şenyel ve aynı üniversitenin Bitki İlaç ve Bilimsel Araştırmalar Merkezi (BİBAM) Müdürü olan Prof.Dr. Rıdvan Say, sokakta bir motosiklet sürücüsü ile yumruk yumruğa kavga ettiler. Haber bu.

Şimdi başlığı görür görmez tahmininiz dekanın korna çalan bir motosiklet sürücüsü ile kavga ettiği yönünde değil mi? Malesef. (Gazeteci arkadaşları da haberi tam okumadan uydurdukları başlık ile yanlız bırakmak lazım ama neyse) Dekan efendi, ışıkta duran bir arabaya korna çalıyor. Motorsiklet sürücüsü de tepki gösteriyor ve bildiğimiz boks ringini andıran görüntüler ortaya çıkıyor.

Sevgili dekanımız, "kavşakta beklerken ışık yanınca önünde hareket etmeyen otomobile korna çaldığını" o kadar rahat ve normal bir şeymiş gibi söylüyor ki tüm kampanyanın temelini oluşturan iddiamız tekrar kendini doğruluyor. Korna; eğitim seviyesi, kültür, yaş, cinsiyet fark etmeden hepimizin hayatına girmiş kötü bir alışkanlıktır. Yani gelen bir çok öneri gibi minübüs ve taksileri yok etsek de Türkiye'de korna çalınmaya devam edecek.

Sadece benim etrafımda 4 arkadaşım kampanya öncesinde sürekli korna çalan insanlar olduklarını, kampanyayı duyduktan beridir bu konuda daha dikkatli olduklarını söylediler. Bu sayının artmasını bekliyoruz.